loading...

. . . . . .

DCTE

Neem voor meer informatie over ons bedrijf gerust contact met ons op.

Kantoor:

Wanraaij 29J
6673DM  Andelst
Nederland

Contact:

info@dcte.nl

Telefoon:

Tel: +31 (0) 488 749 000
Fax: +31 (0) 488 49 19 56

Technische support:

Tel: +31 (0) 488 749 000
mail: support@dcte.nl

Teamviewer quicksupport

10-2017 – WPA2 KRACK; loop ik gevaar?

  • By WebAdmin
  • 24 november 2017

Door een lek in de WPA2-beveiliging van draadloze netwerken zijn bijna alle verbonden Wi-Fi apparaten kwetsbaar geworden.

Door het lek in de WPA2-beveiliging zou een buitenstaander uw gegevens kunnen onderscheppen door middel van een ingewikkelde hack.

Het directe gevaar is niet heel groot volgens de onderzoeker Mathy Vanhoef welke verantwoordelijk is voor de ontdekking van het lek. Zo moet bijvoorbeeld een hacker binnen het bereik van het Wi-Fi netwerk zijn, en kan de hacker uw netwerk niet geheel binnendringen.

Ondanks dat de kans niet heel groot is dat u via dit lek wordt aangevallen, wordt er alsnog aangeraden om uw apparaten te updaten met de nieuwste software om dit lek te dichten.

Apparaten waarbij nog geen software update voor beschikbaar is gesteld kunt u een aantal maatregelen nemen om het risico dat u aangevallen wordt te verkleinen:

  • Sluit indien mogelijk apparaten aan op het netwerk via een vaste netwerkaansluiting.
  • Bezoek alleen websites welke beveiligd zijn door middel van HTTPS. Deze beveiliging herkent u aan het slotje in de adresbalk van uw internet browser.

Wilt u weten of uw apparatuur up-to-date is of heeft u vragen na aanleiding van dit artikel, neemt u dan contact met ons op!

Door: Harry de Koning, DCTE