loading...

. . . . . .

DCTE

Neem voor meer informatie over ons bedrijf gerust contact met ons op.

Kantoor:

Wanraaij 29J
6673DM  Andelst
Nederland

Contact:

info@dcte.nl

Telefoon:

Tel: +31 (0) 488 749 000
Fax: +31 (0) 488 49 19 56

Technische support:

Tel: +31 (0) 488 749 000
mail: support@dcte.nl

Teamviewer quicksupport

Het einde van ISDN

  • By WebAdmin
  • 8 januari 2018

ISDN, de opkomst en ondergang van een techniek

1996, PTT Telecom introduceert ISDN. Wát een ontwikkeling, bellen en internetten tegelijkertijd, meerdere lijnen beleggen en een veel betere spraakkwaliteit zorgen voor een explosieve overgang van het oude POTS (Plain Old Telephony System) naar het nieuwe innovatieve digitale ISDN. Rijk de Gooyer en Maarten Spanjer lieten ons in KPN reclamefilmpjes destijds kennis maken met deze toen nieuwe technologie. Waar je voorheen telefonisch onbereikbaar was omdat je aan het internetten was, kon je nu bereikbaar blijven én internetten op hetzelfde moment! De snelheid waarmee je over het internet kon surfen was fenomenaal. Om één van je favoriete liedjes te downloaden was je nog maar 10 minuten bezig in plaats van een half uur…

Met de nieuwe mogelijkheden binnen handbereik nam het aantal ISDN bedrijfstelefooncentrales enorm toe. Elke afdeling kreeg een eigen doorkiesnummer en er kon met meer mensen tegelijkertijd worden gebeld. De telefonische bereikbaarheid werd voor bedrijven cruciaal. Het is pas 20 jaar in gebruik, toch is het alweer op z’n retour.

Na 1 september 2019 stopt KPN met het gehele ISDN 1/2 netwerk. De stekker gaat er uit! ISDN is dan ook niet meer verkrijgbaar bij andere aanbieders. Het stopt in z’n totaliteit. Het ISDN 15/30 netwerk zal nog actief blijven tot 2021, maar daarna ook verdwijnen. De diensten staan, voor wat betreft kosten, totaal niet meer in verhouding met het veel goedkopere VoIP.

Wat nu? Is er eigenlijk wel een alternatief voor het degelijke ISDN? Jazeker, VoIP!

VoIP? Dat is toch enorm instabiel?

Nee. Integendeel. VoIP telefonie heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een volwaardig, zo niet beter, alternatief ten opzichte van ISDN.
Met de komst van de snellere breedband verbindingen is telefonie over internet kraakhelder en is de stabiliteit gegarandeerd.

Wat zijn de voordelen?

Bellen over internet of VoIP heeft veel voordelen ten opzichte van het traditionele bellen en gebeld worden.
VoIP is volwassen geworden, toekomstvaste telefonie. Enkele voordelen op een rijtje:

Goedkoper; Bellen via VoIP is veel voordeliger, gemiddeld tot wel 50% goedkoper dan ISDN.

Afrekenen per gebruiker; Je betaalt niet meer voor de capaciteit op locatie, maar per gebruiker of per dienst.
Er is geen dure telefooncentrale nodig; ook deze betaal je per gebruiker. Schaalbaar van 1 tot oneindig aantal extensies.

Naadloze Cloud integratie; Je hoeft geen grote, dure apparatuur meer in huis te halen of hebben.
De telefooncentrale draait online in een datacenter, veilig en altijd up-to-date! Wil je een vast toestel, een draadloos toestel of bereikbaar zijn op een bestaande smartphone

Naadloze vast mobiel (VaMo) integratie; Vast, mobiel, op kantoor, op reis of gewoon thuis. Je regelt gewoon zelf je bereikbaarheid!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Advies; Als u nu gebruik maakt van ISDN, kan het zijn dat u dit jaar (voor ISDN1/2) of anders over 2 jaar (ISDN 15/30)een keuze moet maken voor een alternatief.
KPN biedt u dan bijvoorbeeld een standaardoplossing in de vorm van KPN één, een (duurder) 2 of 3 jaar contract met een beperkt aantal “vaste” keuzes; welke allen per maand worden gefactureerd.

Wij als DCTE bieden dé oplossing in de vorm van een voordelige, volledig op maat schaalbare online telefooncentrale in de moderne datacenters van onze VoIP partner.
U betaalt per maand bij onze oplossing niets extra voor opties als een keuzemenu, voicemail of de installatie van een bijbehorende vast-mobiel app op uw smartphone. Laat u tijdig adviseren zodat u nu en in de toekomst bereikbaar bent én blijft! Uw contract is per maand schaalbaar en/of  opzegbaar voor bijvoorbeeld tijdelijke dienstverbanden of stages. Ook is het bij storingen niet verplicht om een speciale overeenkomst te hebben om geholpen te worden, u kunt van ons gewoon dezelfde service verwachten voor uw telefonie als voor uw computer en netwerkstoringen!

Overstappen en ondersteunen; Of u nu voor ons kiest als adviseur of leverancier; wij zullen u zo veel mogelijk ontzorgen en meenemen naar een nieuwe toekomstvaste oplossing.

Door: Harry de Koning, DCTE